Propozycje menu na wesela
Obiad:

I danie:
* Rosół z makaronem
* Rosół z kołdunami
* Zupa królewska
* Bulion pomidorowy z groszkiem ptysiowym
* Bulion grzybowy z groszkiem ptysiowym
* Krem brokułowy z grzankami
* Krem pomidorowy z bazylią z grzankami
II danie:
* Ziemniaki
* Ryż
* Dufinki
* Frytki
* Ćwiartki ziemniaków
* Kasza

* Kotlet schabowy
* Filet drobiowy w panierce
* De volaill
* Roladka drobiowa z pieczarką i serem
* Roladka drobiowa z szynką i serem
* Karkówka+sos
* Faworki z boczkiem
* Schabowe ze słonecznikiem
* Schab ze śliwką
* Schab z morelą
* Udko
* Dramstik w miodzie
* Udziec z jarzynką
* Pieczeń schabowa
* Snickers wieprzowy

* Marchewka z mandarynką
* Kapusta pekińska z jabłkiem i śmietaną
* Kapusta pekińska z papryką i olejem
* Surówka z białej kapusty
* Surówka z  czerwonej kapust
* Surówka ze świeżych buraków z czosnkiem
* Surówka z białej rzepy
* Surówka z porów
* Surówka z kapusty włoskiej
* Surówka z kiszonej kapusty
* Surówka wiosenna
* Kapusta gotowana
* Buraczki z chrzanem
* Warzywa gotowane
 
 
Dania gorące:

* Pierś po podhalańsku ,ryż  ,fasolka szparagowa z sezamem.
* Tęcza, frytki ,surówka z białej kapusty.
* Udko z jarzynką, ryż, kalafior z beszamelem.
* Udziec drobiowy z boczkiem i ogórkiem,frytki,surówka z kapusty włoskiej.
* Roladka wieprzowa z farszem, kasza, kapusta pekińska z papryką na oleju.
* Kieszeń drobiowa ze szpinakiem, frytki, bukiet jarzyn.
* Kieszeń wieprzowa z papryką i serem,dufink,surówka z porów.
* Schab po zbójnicju,ćwiartki ziemniaków,surówka z białej kapusty.
* Schab w porach,dufinki,surówka z kapusty pekińskiej z papryką na oleju.
* Filet drobiowy z boczkiem,serem wędzonym i żurawiną,frytki,jarzynk agotowana.
* Gulasz z indyka, kasza, surówka z czerwonej kapusty.
* Pieczeń ze schabu, dufinki, surówka z białej rzepy.
* Schab ze śliwką, ryż, surówka z białej kapusty. 
* Zrazy wieprzowe, kasza, surówka z czerwonej kapusty.
* Zrazy wieprzowe z mięsa mielonego w sosie chrzanowym,dufinki,surówka z czerwonej kapusty.
* Klopsiki w sosie,ćwiartki ziemniaków,surówka z kapusty włoskiej.
* Strogonow
* Barszcz z sakiewką
* Barszcz z zapiekanką na weku
* Barszcz z krokietem
* Barszcz z eklerem
* Żurek

   Powyższe zestawy są tylko propozyjami wiec można dowolnie znieniać dodatki i surówki.

 
Zimna płyta:
* Pólmiski wędlin.
* Śledzie po węgiersku.
* Śledzie w śmietanie.
* Warzywa w sosie śmietanowo-czosnkowym
* Galaretki drobiowe
* Sałatki:-jarzynowa
                -burgyndzka
                -sos tatarski
                -z kurczakiem i ryżem
                -gyros
                -z pierożkami tortelinii
                -porowa
                -pieczarkowa
       

 
Chłopskie jadło
(dodatkowo płatne w zależności od ilosci osób):
* Pierogi ruskie
* Pierogi z kapusty
* Gołąbki
* Żeberka
* Golonki
* Naleśniki z serem i czekoladą
* Żurek
 
 

 

© 2011 Dom weselny • GALICJA | Wszelkie prawa zastrzeżone!